Massage i samband med skador

Massage i samband med skador

Hallå där bloggen! Jag brukar diskutera sport väldigt mycket och i många fall blir det snack om basket som är mitt största intresse. I det här inlägget så finns det absolut en chans att det blir lite snack om basket också men jag kommer primärt att prata om massage, något som både är skönt för knopp och kropp. När man idrottar så finns risken för skador, oftast beror det på att man inte har värmt upp ordentligt eller att man överbelastat musklerna. Sen finns det såklart kollisionsskador och liknande som kan uppstå, men utifrån egen skadehistorik så upplever jag att muskelskador är det absolut vanligaste. Vid en skada så kan det vara utmärkt att ta en massage för att påskynda processen och lindra eventuell smärta. Jag har spelat en del basket i mina yngre dagar och ni som har gjort, vet att det är en tämligen intensiv sport där det är mycket korta maxlöpningar kombinerat med en del hopp. Med andra ord så aktiveras benen en hel del, vilket i mitt fall ledde till väldigt många skador som resulterade i ganska mycket rehab. Under mina rehabs perioder så var jag bland annat på gym och gick på massage i Falkenberg. På den tiden var jag relativt ung och uppskattade inte riktigt de andra fördelarna med massage, jag brydde mig inte särskilt mycket om en avslappnande stund där huvudet fick vila. Jag hade energi och stress fanns inte riktigt på den tiden, så för mig var det bara en stund där musklerna fick sig en behandling. Nu däremot är det oftast tvärtom, jag går på massage för att få det där lugnet och komma bort från vardagen lite. Det finns mängder med olika anledningar att gå på massage och jag kan verkligen rekommendera det vid någon skadeperiod. Ha det så bra nu!  


Kommentarer är stängda.